De coach en therapeut achter Praktijk Engel

Ik stel mij even voor

Mijn naam is Simone Engel

Ik ben geboren in Rotterdam in 1970. In mijn vrije tijd houd ik van de natuur en alles wat die te bieden heeft. De rust en de ruimte om weer tot jezelf te komen.

Psycholoog-Simone_Engel_Praktijk-Engel

Welkom op mijn pagina. Ik hoop dat je door het lezen hiervan een duidelijk beeld krijgt van wie ik ben en hoe ik jou van dienst kan zijn. Als iemand die diep toegewijd is aan het helpen van anderen, zoek ik altijd naar manieren om zo veel mogelijk mensen te helpen. Echter begrijp ik dat er grenzen zijn aan wat ik kan doen. Als je jezelf herkent in mijn boodschap en denkt dat we goed bij elkaar passen, aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Aan de andere kant, als je vragen of twijfels hebt, moedig ik je aan om ook contact met mij op te nemen zodat we een open en eerlijk gesprek kunnen hebben. Mijn doel is om jou te helpen bij het bereiken van jouw doelen. Ik ben toegewijd om jou te voorzien van de ondersteuning en begeleiding die je nodig hebt om succesvol te zijn.

Image 1@2x

Alles begon met het verwezenlijken van mijn droom

Toen ik 23 jaar oud was, besloot ik mijn droom om in Amerika te wonen en studeren te verwezenlijken. Ik studeerde daar aan de universiteit voordat ik terugkeerde naar Nederland om verder te studeren aan de Universiteit van Leiden. Hier behaalde ik niet alleen mijn diploma in mijn studiegebied, maar ook een diploma als orthomoleculair therapeut/natuurgeneeskundige en Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen en Vertrouwenspersoon Integriteit extern.

Maar ik was nog niet klaar met leren en tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds aan het studeren. Ik heb inmiddels nog veel meer opleidingen gevolgd, waaronder ook Toegepaste Psychologie op HBO-niveau, voor de zorgverzekeringen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en manieren om mezelf verder te ontwikkelen.

Na mijn tijd in Leiden verhuisde ik naar Drenthe, waar ik een thuis creëerde voor mijn paard en andere dieren. Helaas zijn mijn paard, honden en katten inmiddels overleden, maar ik koester de mooie herinneringen die ik met hen heb gedeeld. Momenteel leef ik in Drenthe en blijf ik genieten van de rust, ruimte en natuur, terwijl ik mijn passies voor muziek, creativiteit en out-of-the-box denken blijf nastreven.

Ik heb een levensmotto

Ik geloof dat iedereen op elk moment in het leven goed is zoals hij of zij is. Vanaf dat punt kunnen we er elke dag voor kiezen om een (nog) betere versie van onszelf te worden. 

Of het nu gaat om relatietherapie, life coaching, verlies- en rouwverwerking, Vertrouwenspersoon Integriteit (VPI) of executive coaching: ik kan helpen bij dit proces.

Hoe kan ik je helpen?

Als psycholoog, counselor en coach heb ik de afgelopen vijftien jaar duizenden consulten gevoerd. Ik werk niet alleen met de kennis die ik tijdens mijn opleiding heb opgedaan, maar ook met mijn eigen levenservaring en de ervaring die ik heb opgedaan met het runnen van mijn eigen praktijk. Samen gaan we het proces in en leren we van elkaar bij alles wat we doen.

Mijn sterke punten zijn mijn vermogen om verbanden te leggen, mijn empathie, authenticiteit en integriteit. Ik ben gepassioneerd over het helpen van mensen op hun eigen levenspad, zowel in hun persoonlijke als professionele leven. Ik heb geen vooroordelen en ben er om jou te helpen bij het bereiken van je doelen.

“We lopen allemaal onze eigen weg.”

Mijn belangrijkste sterke punten:

Uniek bij Praktijk Engel: samenwerking met Praktijk Rode Roos

Vanuit Praktijk Engel werk ik regelmatig samen met Praktijk Rode Roos. Zo komt het voor dat koppels bij relatietherapie graag een man als therapeut hebben. In dat geval stuur ik ze naar Maarten van Praktijk Rode Roos door. We zijn elkaars back-up mocht er iets gebeuren, maar ook voor bedrijfspresentaties en workshops. Daarnaast delen we de praktijkruimtes waarin we werken.

Voordelen van relatietherapie

Relatietherapie kan veel voordelen hebben op verschillende gebieden, zoals emotionele gezondheid, fysieke gezondheid, financiële stabiliteit en het gevoel van waardering. Hieronder staan een aantal mogelijke voordelen:

Wil je dat ik je bel? Dat kan!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Scroll naar boven
Contactgegevens
Simone Engel BSc
Wil je dat ik jou terugbel?

Vul hier je telefoonnummer in en ik bel je binnen 24 uur terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.